Известие

Collapse
No announcement yet.

За температурата на двигателя 156 2.4 jtd

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• За температурата на двигателя 156 2.4 jtd

Здравейте, колеги. От съвсем скоро и аз се сдобих с очарователна палава италянка - Алфа 156 2.4. Но понеже все още не съм наясно с своебразния и нрав, реших да попитам вас как варира температурата на двигателя, която е индицирана до часовника на таблото. Нормално ли е да седи на 75 градуса при положение че колата се е движела в продължение на 2 часа? Питам защото при немските кочини като залепне на 90 градуса и там стой и не мърда ако ще да я режеш ако ще по инерция да караш та затова питам. Днес си я взех с транзитни номера от друг град и по пътя забелязвам че като я режа опира чертичката на 90 а при по спокойно каране пада до 70 градуса.. Та въпроса ми е дали е нормално това или термостата е за смяна? Иначе изчислих че за 200 км изванградско и за 50 градско ми е изгорила 7 литра, при 140-160 по магистралата и педала до долу при изпреварване , което смятам че е доста добре..Е хайде колеги помагайте?
    AR 156 2.4 JTD 98' RED ~200 bhp - EX
    Seat Toledo 1L 1,9 TDI EX
    AUDI A4 Avant B5 1,9 TDI ~150 H.P Quattro

честито колега.. моята при продължително каране стои някаде около 85 градуса. при настъпване или в задръстване минава савсем леко стрелката 90 градуса но е за малко ...

Comment

Писано е доста по темата за градусите. Нормално е да стои около 90 по таблото.

Ако наистина е дала 7 литра за 250 км (2.8/1оо средно) - ти си шампион.
      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

7 на 100 имах предвид. Е тоя доста варира сигурно ще се наложи смяна благодаря ви

Comment

страхотен разход , искам и моята да гори такаи да върви като 2.4 ,а за стрелката, моята стои на 75 извън градско но като ми направиха диагностика се оказа че реалната е по висока т.е.датчика ми лъже
          Алфа 156 1.9 JTD

Comment

мойта е 1.9 и държеше 70 градуса. и скоро като смених термостата сега стои малко преди 90 градуса . можеби 85 се води. сменяй термостата и газ

Comment

Първоначално публикувано от paco6676 Покажи съобщение
              страхотен разход , искам и моята да гори такаи да върви като 2.4 ,а за стрелката, моята стои на 75 извън градско но като ми направиха диагностика се оказа че реалната е по висока т.е.датчика ми лъже
              Че твоята би трябвало да дава доста по-нисък разход от този, макар и да не върви като 2.4.
              Иначе дори и да ти отчита по-ниска температура датчикът, ако се колебае температурата и след като е загряла колата, значи пак има съмнения за термостат
              _______
              146 JTD - ex
              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

верно че е по нисък(5.5 извън градско) ама колегата се беше объркал и писа общо 7,та за това изразих това мнение ,но ми се струва че разхода му е долу горе добре
                Алфа 156 1.9 JTD

Comment

Честито за Алфичката. За температурата: ще искараш лятото, но след това си смени термостата (ако имаш парички, направи го сега). За разхода: 7л/100км напълно нормално. Със здраве!
                  Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

Дизела по принцип трябва да държи по висока темпереатура моя ако студено и няма задръствания седи 70 - 80 малко да има веднага 88,9 - 90 при големи задръсвания и като види голем баир каде 100 карай лятото така . Имаш супер разход 8 / 100 при нормално каране ми е на дълго иначе с твойта скорост 9 , 10
                    sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                    Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                    Ramstein - Benzin
                    https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Благодаря, отговорихте ми изчерпателно

Comment

Първоначално публикувано от ReLeFNIQ Покажи съобщение
                        Здравейте, колеги. От съвсем скоро и аз се сдобих с очарователна палава италянка - Алфа 156 2.4. Но понеже все още не съм наясно с своебразния и нрав, реших да попитам вас как варира температурата на двигателя, която е индицирана до часовника на таблото. Нормално ли е да седи на 75 градуса при положение че колата се е движела в продължение на 2 часа? Питам защото при немските кочини като залепне на 90 градуса и там стой и не мърда ако ще да я режеш ако ще по инерция да караш та затова питам. Днес си я взех с транзитни номера от друг град и по пътя забелязвам че като я режа опира чертичката на 90 а при по спокойно каране пада до 70 градуса.. Та въпроса ми е дали е нормално това или термостата е за смяна? Иначе изчислих че за 200 км изванградско и за 50 градско ми е изгорила 7 литра, при 140-160 по магистралата и педала до долу при изпреварване , което смятам че е доста добре..Е хайде колеги помагайте?
                        аз също карам 2.4 JTD. имах същият проблем, ниска работна температура и повишен разход. реших го със смяна на термостат. сега стрелката за температурата стои в долната половина на разстоянието от 70 до 90 градуса, т.е. около 80 градуса. единствено при продължително изкачване вдига на близо 90 градуса. а с разхода съм между 5.5 и 6 L на 100 км.

Comment

моята стрелка стои на около 60,при много голям баир отива на 70-80.разхода ми е 9.5 градско и 6.5 извън.мисля,че е мн.добре.та се чудя дали не ми е преебан само датчика.какво ще кажете?или да сменям всичко.
                          156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                          147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                          159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                            моята стрелка стои на около 60,при много голям баир отива на 70-80.разхода ми е 9.5 градско и 6.5 извън.мисля,че е мн.добре.та се чудя дали не ми е преебан само датчика.какво ще кажете?или да сменям всичко.
                            Термостата с датчика ... според мене ма зимата го сменяй летото е по-добре по принцип около 95 -98 градуса требва да е на голям баир продължително каране
                            sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                            Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                            Ramstein - Benzin
                            https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Моята стоеше на 70 градуса. Смених термостата и сега стои пак на 70 градуса.
                              sigpic Alfasud/156 1.8ex
                              156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Working...
                              X